Jag läste Klas Östergrens bok ”Gangsters” och hade svårt avsluta den. Det blev värre och värre och Hoten fanns där som något otäckt. Det var hot från Makten. Hot mot Sanningar som inte fick komma fram och Makten var Stenhård. Ingen pardon. När jag vänt sista bladet suckade jag av lättnad och undrade varför författaren ägnat sig åt sådan skit här i Sverige. Säkert så där litterärt något pervers, tänkte jag och hoppade lättad över till en journalistisk bok.

Började läsa och mådde så gott. Här fanns fakta och journalistkneg. ”Den motvillige monarken” Märkligt liv och stackars krake att så behöva Tuktas till ett lands behov av Konung!

I del två kom vi så in på de omtalade ”kaffeflickorna” och kungens utsvävande liv. När ”flickorna” börjar berätta om hur de skjutsats med limosine för att ”underhålla” kungen och hans vänner börjar det bli obehagligt. Än mer obehagligt blir det när ”flickorna” fotar. Säpo som alltid finns med, säger inget, men sedan börjar de få samtal om de lyckats smuggla ut film. Deras lägenheter genomsöks och flickorna fattar vad de har gett sig in på.

Plötsligt är jag ju inne i ”Gangsters” paranoida rädsla för den där Makten. Makten som inte kommer att låta någon Sanning om detta komma ut. Med vilka metoder som helst. Så många, många kaffeflickor genom alla dessa år men ni har inte sett någon bild, eller hur? Kungen asberusad eller…bäst att stanna här. Läs boken! (”Den motvillige monarken”)

Carl Bildt, Sveriges utrikesminister som har suttit som styrelseledamot i Lundin Oil INNAN han blev utrikesminister. Ett oljebolag som redan 1999 fick FN att reagera på hur civilbefolkningen i de afrikanska länder där bolaget prospekterade/borrade for illa. Hur kunde han bli utrikesminsiter? Och vad är det för Makt i detta vårt Sverige som gör att han kommer undan det värsta medan en Sosse åker dit på att ha lånat till en Toblerone?

Fallet Tomas Quick, den värsta rättsskandal som vårt land någonsin skådat, en soppa, en härva av Guds Nåde. Med många högt uppsatta inblandade varav flera fått ”skjuts i karriären” just av att ha deltagit i seansen som PROFFS. Som särskilt märkvärdiga viktigpettrar och experter. Fallet fick ju rubriker utav helvete och tacka för det. En sanslös massmördare och helt plötsligt löste sig de flesta av landets mordgåtor på en gång.

I sin krönika 2012-03-25 tar Jan Guillou  upp fallet där Tomas Quick nu frikänns från fler och fler mord. Riksåklagarämbetets chefsåklagare Jonas Almström kan bara konstatera att det inte ens finns underlag för att ta upp en ny rättegång i fallet Johan A, från Sundsvall. Quick har nu frikänts från tre mord. Guillou påtalar bristen på mediabevakning denna gång.

(Det är inte lika kul att läsa som den saga de numera teflonadliga karriäristerna kunde sammankoka.)

Makten i Sverige. Säpo som lätt får in alla filmrullar för att beskydda kungen och hela den apparat som står till kåtbockens förfogande. Ett maskineri som finns inbyggt och fungerar perfekt via lojala medarbetare/undersåtar. Eller Lundin Oil som kunnat rensa bort folk för att få sina oljepengar via diktaturer och deras militära behjälplighet. Carl Bildt som troligtvis kom in som styrelseledamot i oljebolaget för att TVÄTTA bort de besvärliga rapporterna om människor som for illa som började dyka upp trots instängd diktatur och ett folk utan röster. Carl Bildt hade gjort internationell karriär och bland annat medlat i de jugoslaviska krigen. Ett varumärke som Lundin hoppades skulle tysta de protester som börjat ta form.

”Vi är moraliska. Vi utför ett samhällbygge som gynnar de fattiga människorna samtidigt som vi blir jätterika på våra oljegrejs för vi är ett sådant framgånsrikt företag och vi gör Vinster och ännu mer Vinster när Carl Bildt kom till oss. Pilarna pekar uppåt.” Typ.

Varför känner jag att den satans boken av Östergren är som klistrad vid mig. När man en en gång öppnat den är man fast. Man kommer inte undan mer för man är invigd!

Silverstare

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s