På regeringens hemsida under utrikesdepartementet, utrikesministern står följande programförklaring:

”Sveriges utrikespolitik ska medverka till frihet, fred och försoning såväl i vår egen som i andra delar av världen. Den förs med tydlig utgångspunkt i de värderingar som bär upp vårt eget samhälle och i de intressen som är våra.”

Om man bortser från det senare påståendet sista del som just i dagarna kan få en lätt absurdkomisk association då vi vet att Carl Bildt, vår utrikesminsiter, har och har haft en hel del intressen i Lundin Oil. Dock till skillnad från oss och vårt samhälle.

Sveriges utrikespolitik ska medverka till frihet, fred och försoning såväl i vår egen som i andra delar av världen. Det låter mycket bra!

Aftonbladet har haft en mycket förtjänstfull granskning av Lundinaffärerna. Ingen kan längre blunda för att oljebolaget Lundin Oil, Lundin Petrolium, African Oil finns i sammanhang som är väldigt tveksamma. Redan 1999 började FN slå larm om att civila drabbas där Lundin letar olja.

Från år 2000 till 2006 då han blev utnämnd till utrikesminster har Carl Bildt varit styrelseledamot i Lundin Petrolium AB.

”Om det faktum att utrikesminister Carl Bildt suttit i styrelsen under tiden Lundin Petroleum varit verksamt i Sudan, säger Corell (tidigare rättschef inom FN):

– Jag kan bara konstatera att varje medlem av en styrelse ansvarar för hur företaget agerar.”

Det handlar om folkmord, våldtäkter, slaveri, folkfördrivningar, utresningar där oljebolagen skulle få jobba obehindrat, barnsoldater, samarbete med diktatorer och ökända krigsherrar.

Att vi fortfarande har en utrikesminister i  vårt land som ens på minsta lilla sätt kan kopplas samman med ovanstående är så remarkabelt att vi kommer behöva en utredning för att förstå var någonstans det slinter. Vad är det vi missar att förstå och hur har vi kunnat tillåta sådant. Sunda förnuftet har ju passerats för länge sedan.

Sveriges utrikespolitik ska medverka till frihet, fred och försoning såväl i vår egen som i andra delar av världen.

De vackra orden som står där bredvid bilden av Carl Bildt på regeringens hemsida.

Och så det andra.

Fattiga människor i ett afrikanskt land som drabbats så illa att man får blunda ibland när man ser Maj Wechselmanns dokumentärfilmer.

Det är upp till dig!

Och här en film som visar den etiopiska propagandan mot Martin Schibbye och Johan Persson som ju tvingades erkänna sig som terrorister och inte undersökande reportrar. (Med brinnande intresse av att kunna berätta folkets historia i Ogaden där African Oil ”verkat” men inga journalister får komma i närheten av för krafter vill hålla Sanningen borta.)

En annan modig kvinna, Kerstin Lundell, har också försökt nå fram med otäcka sanningar kring Carl Bildt och Lundin Oil. Hon har skrivit en bok som heter: ”Affärer i blod och olja.”

Sveriges utrikespolitik ska medverka till frihet, fred och försoning såväl i vår egen som i andra delar av världen.

De vackra orden som står där bredvid bilden av Carl Bildt på regeringens hemsida. Och så har han mäklat fred tidigare. det vet vi ju. Kan samme man…?

Det handlar om folkmord, våldtäkter, slaveri, folkfördrivningar, utresningar där oljebolagen skulle få jobba obehindrat, barnsoldater, samarbete med diktatorer och ökända krigsherrar.

Att vi fortfarande har en utrikesminister i  vårt land som ens på minsta lilla sätt kan kopplas samman med ovanstående är så remarkabelt att vi kommer behöva en utredning för att förstå var någonstans det slinter.

AVGÅ, CARL BILDT!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s