Minns ni när läkare, sjuksköterskor och präster hade ett ”kall”?  Detta kall handlade om att hjälpa och göra gott för andra människor och det var något man var stolt över. Det var fint att ha ett kall.

Journalisterna på den tiden hade också ett ”kall”. De skulle vara den Tredje Statsmakten och särskilt ta hänsyn till alla svaga i samhället. Ge dem en röst. De skulle granska makthavare, informera, fortbilda, tolka och på så sätt Värna den äkta demokratin i samhället så att inte bara de starkaste fick sin vilja igenom. De svaga skulle få röst. Och makthavare och elit skulle vaktas och granskas så de inte skodde sig eller fuskade och sånt.

Läkarnas kall försvann. De bli riktiga ockrare och vi vet idag att de gör allt för att driva upp sina egna inkomster. Allt. Reportage om hur man utpressar samhället med ”läkarbrist” och dyra stafettläkare som följd. Privata mottagningar och privat, privat. I Stockholm lämnade borgarna över vårdcentralen  Serafen för 760 000 till läkare att driva privat. Något år senare sålde de rubbet till ett riskkapitalbolag för 20 miljoner kronor. Här agerade de ockrare rakt av och det där med kall fanns inte hitom Vintergatan längre.

Men hur går det då med den Tredje Statsmakten när också de ”moderniseras” på detta tjusiga vis? Hur går det med vår demokrati när Tredje Statsmakten gör som läkarna?

När de ser till sitt och agerar därefter……….

Tja. Det är så bedrövligt att jag lämnar er här att fundera själva!

Silverstare

P.S. Här är exempel på  EN BILD DIREKT UR MODERATNERNAS REKLAMPORTFOLIE     som aftonbladet valde att låna rakt av åtföljt med gullereportage.  (Och här används samma bild igen).Man behöver inte vara bild- och textskolad för att gissa VÄRDET av detta för att påverka opinionen att rösta borgerligt följande år! Jag blev mäkta förvånad när jag för bara en kort tid sedan råkade se att bilden som jag så väl kände igen (såg ju att bilden var en valvinnare av stora mått) ingick i moderaternas reklamkampanj och att AB använt samma bilder två gånger så vitt jag kunnat se. Det är en mycket driven valvinnarbild!!!!)D.S.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s