Så är då också Midsommarhelgen avfirad med livet i behåll. (Det är bara att öppna vilken blaska som helst för att förstå att sådant inte är alldeles så självklart inte ens i lilla Sverige.)

Ship to Gaza gör sig startklara för ännu en resa med Frihetsflottan trots det som hände ifjol. Solidaritetens skepp. Det skepp som INTE vänder bort blicken för människor i yttersta nöd! Övergreppen mot det palestinska folket har pågått så länge, så länge medan västvärlden vänt bort sina blickar.

Jag har också så svårt att förstå den islamofobiska sjukan som drabbar hög och låg och fattig och rik och kunnig såsom okunnig. En smittosam sjukdom som biter sig in överallt. Kanske är det värst när man finner den hos annars lärda människor. Det är som att boklig bildning – hur riklig den är inte förmår mer än läsarens förstånd – att tillgodogöra sig och använda kunskapen rent praktiskt. En fulllproppad datamaskin utan operativsystem gör ingen nytta. Den är oanvändbar. Rapa upp kunskap utan att kunna se längre än näsan pekar.

Visst det handlar om känslor som kommer in i bilden. Den egna bekvämligheten, förvisso. Eller rädslan för det Okända och så det där med Syndabockar.

Herregud, hela Europa börjar ju rämna precis som USA snart har krigat bort sina sista låneslantar. Det där med judar går ju inte längre. Då kör man med muslimer. De tänker, typ, erövra hela världen befarar man och alla ska hamna under sharialagar.

Svammeltankar ska man akta sig för om man vill kunna lösa problem konstruktivt. Islamofobiska svammelsjukan förblindar och leder oss bort från våra verkliga problem. Vi har en värld tillsammans och vi måste lösa våra mellanhavanden på bättre sätt än tidigare då västvärldens Övermaktstjuvar red runt för att underkasta, förslava och utvinna till egocentrisk förmån för människor med rätt hudfärg, religion och geografi.

Tiderna förändras och Övermaktsfolkets ekonomier börjar rasa samman. Det ter sig alltid skrämmande att förlora förmåner, status och makt MEN

hellre sörja och sedan söka

Nyorientering

i ett nytt sätt att leva tillsammans på vårt klot.

Man kan ju hoppas att våra forna undersåtar inte är långsinta?

Semestern börjar nu för mina grannar som är glada att komma ut hit på landet och bara vara.

Jag själv ska ta itu med det månatliga traumat att betala alla räkningar och sedan ska jag försöka forcera den sköterskebarriär som finns på vårdcentralen för att förhoppningsvis nå fram till läkare som får titta på det stora röda märket som flammat upp efter fästingbett. Jag hoppas inte det är brrrrellia?

Simma lungt och varför inte släppa fram Ship to Gaza som har med sig lite, lite grand av livets nödtorft så som sjukvårdsutrustning, byggnadsmaterial och fotbollar till barnen att för en stund kunna glömma det helvete de fötts med i världens största fängelse!

Silverstare

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s